SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tio år vid en busstation
June 5th, 2013

Så länge har Maïmouna jobbat med att sälja drycker. Och det är vid busstationer i staden Sikasso i  Mali i Afrika. Maïmouna är 42 år gammal, gift och mamma till fyra barn. Hon bor med sin man och sina barn.
Maïmouna köper och säljer mineralvatten och spannmål, samt tillverkar och säljer fruktjuicer. Hon har ett gott rykte i branschen och hennes produkter är mycket efterfrågade, särskilt under den varma årstiden. Dock har hon inte resurser att möte upp efterfrågan – varför hon skulle behöva ta ett lån och göra investeringar inför nästa varma årstid.
Maïmouna är medlem i en förening bestående av olika kvinnor som tillsammans agerar för att söka ekonomiskt bistånd och lån – i syfte att förbättra sina affärer.
De senaste åtta åren har de kunnat få sådana lån från Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet.
Med sin del av lånet kommer Maïmouna att köpa ett nytt kylskåp, 20 lådor mineralvatten samt 20 säckar spannmål. Vinsten som hon räknar med att göra kommer att användas för att bidra till familjens utgifter, betala ränta på sitt lån samt att investera företaget.
Har du också behov av att investera i ditt företag för att komma vidare med verksamheten så kan du vända dig till www.alfabanken.se. Här kan du hitta den långivare som är redo att ge dig det lån du behöver till den ränta du klarar av att betala.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa