SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Nu går espressomaskinen i himmelen in
July 15th, 2014

Jag är en tvättäkta stamkund på vår lokala bensinmack. Jag är där säkert tre gånger i snitt varje dag. Men inte för att tanka – så mycket kör jag inte – utan för att köpa kaffe. De har en fantastisk maskin som gör det perfekta kaffet för mig. Förra året var jag i Italien två gånger och inte en enda gång fick jag ett kaffe som var godare än det de gör på bensinmacken hemma.

För ett par veckor sedan fick jag dock veta att maskinen ska bytas ut. Och det gjorde mig nedstämd, för jag vet vilken sorts maskin de har köpt. De har sådana maskiner på flera andra mackar i kedjan och de gör helt enkelt inte lika gott kaffe som den de har på vår mack.

Det känns nästan som om en gammal god vän ska avlida. På ett sätt känns det nästan som min espressomaskin – även om jag inte har något att säga till om. Hade jag fått bestämma hade de lagat den eller bytt ut till en likadan. Men vem lyssnar på mig. Trots att jag lägger ansenliga summor varje månad på kaffe hos dem, så kommer maskinen att bytas ut.

 

Jag har därför vidtagit mått och steg. Jag gick in på www.espressomaskiner.eu och började göra jämförelser mellan olika maskiner för att se vilka som bereder kaffet på samma sätt som bensinmackens gamla trotjänare. Jag har nu hittat ett par stycken som är intressanta och kommer nu att ta kontrollen över mitt eget kaffe.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa