SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Min mamma födde fyra döttrar. Jag är den äldste av alla fyra
June 1st, 2014

Min mamma födde fyra döttrar. Jag är den äldste av alla fyra. Jag, Adle och Leone föddes friska, vår yngsta syster Phia föddes med Anencefali. Det är en missbildning där hjärnan inte är fullt utvecklad. Vi förlorade henne när hon var tre månader gammal. Vi var alla förkrossade särskilt vår mor som älskar hennes fyra döttrar lika mycket.

Hon fick veta att det som hände lilla Phia berodde på brist på folsyra. Mamma visste inte vad folsyra var då. Hon fick inte ens veta att vitamin B9 (ett annat namn på folsyra) är mycket välbehövligt för gravida kvinnor. Läkaren sa till henne att hon var anemisk när hon bar Phia. Mamma var anemisk eftersom i stället för att oroa sig för hennes hälsa, hon var upptagen med att ta hand om sina övriga tre döttrar. Även om dom fortfarande var chockade av vad som hade hänt, tröstade pappa vår mor och sa att det inte var hennes fel. Jag håller med pappa, det var ingens fel.

Tjugo år har gått sedan den dagen. Jag är nu tjugoåtta år gammal och är sedan två månader gravid med mitt första barn. Med kunskapen om min mors erfarenhet, såg jag till att mitt ofödda barn får lämplig mängd folsyra som han/hon behöver. Bortsett från månatliga kontroller hos min läkare,  gör jag också mitt bästa för att vara kunnig när det gäller mödravård.

Jag har forskat om folsyra och har snubblat över en webbplats. Det har verkligen varit till nytta eftersom webbplatsen, folsyra.org, låter mig köpa folsyra på nätet till ett billigare pris. Jag har inte ens behövt gå ut och köpa produkten på apotek, eftersom de levererar det direkt till dig. Du kan också läsa om folsyra på folsyra.org och lära dig om vilka andra sjukdomar vitamin behandlar.

 


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa