SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Företaget Klarna, vars innovativa betalsystem håller på att revolutionera e-handeln
December 10th, 2013

Företaget Klarna, vars innovativa betalsystem håller på att revolutionera e-handeln, grundades 2005 i Stockholm. Dess ambition är att göra e-handeln smidigare, enklare och tryggare. Med hjälp av Klarnas lösningar omdefinieras handeln online. Kunden betalar när den mottagit varorna. Under tiden påtar sig Klarna handlarens kredit- och bedrägeririsk. Sedan starten har Klarna snabbt växt och är idag en av de viktigaste aktörerna på marknaden för onlinehandelsystem. På endast åtta år har företaget växt från ett studentprojekt till ett internationellt bolag med 800 anställda i sju länder. Idag använder sig mer än tio miljoner människor av Klarnas system. Det uttalade målet är dock att bli ännu större. Klarna siktar på att i grunden ändra näthandeln och etablera sig som marknadsledande inom fakturabaserade betalningar.

Som Head of Expansion innehar Jens Saltin en central roll i att formulera och realisera Klarnas ambitioner. Tidigare var Jens verksam som Klarnas chef i Holland. Saltin föddes i Strömsund, den näst största staden i Jämtland. Efter gymnasier sökte han sig till Linköping för studier i psykologi. Snart gick dock flyttlasset till Stockholm och Handelshögskolan, där han läste till en mastersexamen i ekonomi. Under studieåren och tiden efter studierna såg Jens till att skaffa sig viktig praktisk erfarenhet av den internationella finansvärlden. Han arbetade mellan 2006 och 2008 som analysassistent vid Nordea Markets. Jens har dessutom varit verksam vid San Francisco-baserade hedgefonden Rubicon, vid Bank of New York och vid Goldman Sachs Capital Markets-avdelning i London.

Efter utlandssejouren återvände Jens hem till Sverige 2009 då han fick anställning vid Klarnas avdelning för produktutveckling. Här var han främst med om att ta fram tjänster för mobila enheter. Våren 2010 blev Jens Key Account Manager för Klarna mobil och kort därefter utnämndes han till Head of Sales för Sverige. Klarna har sedan starten varit en framgångssaga och är idag en ledande aktör på den europeiska marknaden. Idag erbjuder man förutom tjänsten Klarna Faktura även Klarna Konto (som gör det möjligt att skapa en delbetalningsplan) och Klarna Mobil (här registreras köpet mot köparen, inte mobilräkningen, vilket gör det möjligt att handla även om man har kontantkort eller företagstelefon). Nu kvarstår att erövra resten av världen. Som Head of Expansion har Jens ansvaret för denna ambitiösa satsning.

Läs mer på http://jenssaltin.se  eller http://jens-saltin.se samt  http://jens-saltin.com/ och http://jenssaltin.com/


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa