SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Den sovande solen
June 17th, 2014

Forskare rapporterar att solen är inne i sin lägsta aktivitetsnivå, vilket innebär att det finns färre soltoppar än väntat. Detta innebär vidare att det blir kallare vintrar och ett kallare väder i allmänhet.

“Jag varit en solfysiker i 30 år, och jag har aldrig sett något liknande”, säger Richard Harrison i Rutherford Appleton Laboratory i Oxfordshire till BBC. Han säger vidare att detta fenomen är liknande det vid de kalla vintrarna under Maunder Minimum.

Maunder Minimum är den lilla istiden mellan 1645 och 1715, där delar av Europa upplevde oerhört hårda vintrar. Så kallt var det att Themsen frös.

Man uppskattar att inom 40 år finns det en 10 – 20% sannolikhet att vi kommer att vara tillbaka i Maunder minimum nivån. Detta skulle kunna påverka den globala jetstreamen och totalt dra ner hela vädersystemet.

Eftersom detta är vad som händer för tillfället är det lika bra att man börjar förbereda sig. Stapla ved vid öppna spisen. Och har du ingen öppen spis öppna luckan till den vanliga ugnen. Och har du ingen ugn får du använda mikrovågsugnen. Och saknar du sådan… köp en genast. Surfa in på http://www.microvagsugn.se och kolla utbudet. Istiden kan snart vara här.


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa