SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Nu går espressomaskinen i himmelen in

Jag är en tvättäkta stamkund på vår lokala bensinmack. Jag är där säkert tre gånger i snitt varje dag. Men inte för att tanka – så mycket kör jag inte – utan för att köpa kaffe. De har en fantastisk maskin som gör det perfekta kaffet för mig. Förra året var jag i Italien två gånger och inte en enda gång fick jag ett kaffe som var godare än det de gör på bensinmacken hemma.

För ett par veckor sedan fick jag dock veta att maskinen ska bytas ut. Och det gjorde mig nedstämd, för jag vet vilken sorts maskin de har köpt. De har sådana maskiner på flera andra mackar i kedjan och de gör helt enkelt inte lika gott kaffe som den de har på vår mack.

Det känns nästan som om en gammal god vän ska avlida. På ett sätt känns det nästan som min espressomaskin – även om jag inte har något att säga till om. Hade jag fått bestämma hade de lagat den eller bytt ut till en likadan. Men vem lyssnar på mig. Trots att jag lägger ansenliga summor varje månad på kaffe hos dem, så kommer maskinen att bytas ut.

 

Jag har därför vidtagit mått och steg. Jag gick in på www.espressomaskiner.eu och började göra jämförelser mellan olika maskiner för att se vilka som bereder kaffet på samma sätt som bensinmackens gamla trotjänare. Jag har nu hittat ett par stycken som är intressanta och kommer nu att ta kontrollen över mitt eget kaffe.

Att tänka på innan du köper en begagnad barnvagn för din baby

Att köpa en begagnad barnvagn kan helt klart spara lite pengar för din babybudget. Och visst kan det vara ett bra alternativ och bli billigare än en ny barnvagn.

Här är några tips:

Kontrollera vilket skick vagnen är i

Gå igenom den begagnade barnvagnen noggrant, för att se till att alla delar är intakta. Dra den i alla riktningar. Fäll ihop den, och fäll sedan ut den igen. Kontrollera vagnens bromsar, säkerhetsbälten och handtag. Känn efter noga runt vagnen för att se till att det inte finns vassa kanter eller klämpunkter.

Läs omdömen

Gör research på nätet om den modell som du vill köpa. Vad säger granskare och köpare om just den barnvagnens praktiska funktioner, användbarhet, säkerhet och hållbarhet?

Ta reda på det ursprungliga priset

En barnvagn som kostar flera tusen kronor eller mer kanske inte passar din budget. Hitta en begagnad i bra skick, som kostar mindre. Har du tur, kan du bli mycket nöjd med både priset och hållbarheten. Och känner du till det ursprungliga priset kan det bli enklare att förhandla.

Vet vad du söker

Sammanfatta vilka av barnvagnens funktioner som du behöver, innan du köper en begagnad barnvagn. Gör även upp en lista över olika märken och modeller som du är intresserad av.

Var hittar man begagnade barnvagnar

Hör med föräldragrupper, titta i tidningar och läs annonser på nätet. Det finns massor av webbplatser där man kan köpa begagnade barnvagnar.

Besök gärna syskonvagnar för fler tips om http://www.syskonvagn.org/billiga-syskonvagnar/

 

Kaffe som en vampyr skulle älskat

 

Kaffe är för många ett livselixir. Man kan helt enkelt inte komma upp på morgonen om man inte får sin morgonkopp. Förr drack jag inte kaffe alls, det var något jag lärde mig som vuxen. Och när jag väl lärt mig det är det inget jag kan lära bort. Jag älskar kaffe och behöver mina flertalet koppar om dagen. Tyvärr så lärde jag mig dricka ‘finkaffe’ som första kaffe. Cappuccino ska det vara. Och det ska vara gjort med nymalda bönor i en riktigt bra maskin – annars tycker jag det är odrickbart. Jag har aldrig lärt mig dricka vanligt kaffe gjort i en vanlig kaffebryggare.

Förstå hur dyra mina kaffevanor var när jag var tvungen att köpa kaffe på stan flera gånger om dagen för att få så gott kaffe som jag lärt mig att dricka. Och aldrig någonsin att jag skulle dricka pulverkaffe. I allra värsta fall möjligen – om inget annat fanns. Likt Brad Pitt i en Vampyrs bekännelser dricker jag andra sorters kaffe som han drack blod från råttor i stället för människor. Men en riktigt bra tillredd kopp cappuccino är det färska blodet från en vacker oskuld (typ).

 

Slutligen tog jag dock beslutet att skaffa mig en bra maskin hemma. Jag snubblade över sidan www.kaffebryggare.info där jag kunde läsa om olika maskiner och göra jämförelser mellan olika kaffebryggare. Där kunde jag sätta mig in i olika märken och modeller och jämföra deras priser.

Nu får jag förstklassigt blod… kaffe varje dag. Hemma. Läs mer på http://www.kaffebryggare.info

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa