SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Storleken på din läsplatta.

De flesta som använder läsplattor behöver en resvänlig variant. Storleken är då en viktig punkt att tänka på. Jag har hittat tre typer av läsplattor i bra storlek.

Om du behöver resa utan bagage är Sony Reader med 5-tumsskärm det bästa alternativet. Den kan förvaras säkert i din ficka och är den minsta läsplattan.

Om du ofta reser med en liten resväska är en läsplatta i mellanstorlek ditt bästa val. Kindle och Nook är de läsplattor som håller sig inom denna storlek, vilken är den mest önskade bland köpare av läsplattor.

Den seriöse läsaren behöver en större skärm, som bland annat finns hos iPad eller Kindle DX. Med de större skärmarna på dessa modeller kan du läsa böcker och tidningar med grafiskt innehåll. De är också utformade för att fungera som surfplattor och erbjuder dig mer datorkraft.

Dessa läsplattor och många andra hittar du hos www.läsplatta.eu. Passa även på att läsa på mer om läsplattor och gör jämförelser mellan olika modeller och märken. Du kan jämföra både prestanda och priser – så att du kan vara säker på att få det bästa för dina pengar och det som passar dig och dina behov bäst.

Den sovande solen

Forskare rapporterar att solen är inne i sin lägsta aktivitetsnivå, vilket innebär att det finns färre soltoppar än väntat. Detta innebär vidare att det blir kallare vintrar och ett kallare väder i allmänhet.

“Jag varit en solfysiker i 30 år, och jag har aldrig sett något liknande”, säger Richard Harrison i Rutherford Appleton Laboratory i Oxfordshire till BBC. Han säger vidare att detta fenomen är liknande det vid de kalla vintrarna under Maunder Minimum.

Maunder Minimum är den lilla istiden mellan 1645 och 1715, där delar av Europa upplevde oerhört hårda vintrar. Så kallt var det att Themsen frös.

Man uppskattar att inom 40 år finns det en 10 – 20% sannolikhet att vi kommer att vara tillbaka i Maunder minimum nivån. Detta skulle kunna påverka den globala jetstreamen och totalt dra ner hela vädersystemet.

Eftersom detta är vad som händer för tillfället är det lika bra att man börjar förbereda sig. Stapla ved vid öppna spisen. Och har du ingen öppen spis öppna luckan till den vanliga ugnen. Och har du ingen ugn får du använda mikrovågsugnen. Och saknar du sådan… köp en genast. Surfa in på http://www.microvagsugn.se och kolla utbudet. Istiden kan snart vara här.

Min mamma födde fyra döttrar. Jag är den äldste av alla fyra

Min mamma födde fyra döttrar. Jag är den äldste av alla fyra. Jag, Adle och Leone föddes friska, vår yngsta syster Phia föddes med Anencefali. Det är en missbildning där hjärnan inte är fullt utvecklad. Vi förlorade henne när hon var tre månader gammal. Vi var alla förkrossade särskilt vår mor som älskar hennes fyra döttrar lika mycket.

Hon fick veta att det som hände lilla Phia berodde på brist på folsyra. Mamma visste inte vad folsyra var då. Hon fick inte ens veta att vitamin B9 (ett annat namn på folsyra) är mycket välbehövligt för gravida kvinnor. Läkaren sa till henne att hon var anemisk när hon bar Phia. Mamma var anemisk eftersom i stället för att oroa sig för hennes hälsa, hon var upptagen med att ta hand om sina övriga tre döttrar. Även om dom fortfarande var chockade av vad som hade hänt, tröstade pappa vår mor och sa att det inte var hennes fel. Jag håller med pappa, det var ingens fel.

Tjugo år har gått sedan den dagen. Jag är nu tjugoåtta år gammal och är sedan två månader gravid med mitt första barn. Med kunskapen om min mors erfarenhet, såg jag till att mitt ofödda barn får lämplig mängd folsyra som han/hon behöver. Bortsett från månatliga kontroller hos min läkare,  gör jag också mitt bästa för att vara kunnig när det gäller mödravård.

Jag har forskat om folsyra och har snubblat över en webbplats. Det har verkligen varit till nytta eftersom webbplatsen, folsyra.org, låter mig köpa folsyra på nätet till ett billigare pris. Jag har inte ens behövt gå ut och köpa produkten på apotek, eftersom de levererar det direkt till dig. Du kan också läsa om folsyra på folsyra.org och lära dig om vilka andra sjukdomar vitamin behandlar.

 

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa