SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Hur vi lärde oss att plåga våra vänner och släktingar med tråkiga diabildsvisningar

Åsikterna går i sär om huruvida det är fantastiskt eller plågsamt att titta på diabilder. Men det handlar nog snarare om vilka bilder som visas och vem som visar dom. Bra bilder som visas av en god talare är ett nöje och dåliga bilder visade av en bedövande tråkig människa är en plåga. Och det dåliga rykte diabildsvisning har fått härstammar från den senare varianten. Dock bör det inte falla någon skugga på själva diaprojektorn, då det i sig är en lysande uppfinning.
En tidig variant av diaprojektorn kom redan 1907 och var då givetvis populär då det tillät många människor att se på bilder samtidigt. Även om fotografering på intet sätt var nytt då, så var det inte var mans sysselsättning och därför fortfarande något spännande.
Den form av projektorer – som visar bilder från 16 mm eller 35 mm film – som finns än idag, kom först 1935 och lanserades a Kodak. Året efter kom Agfa med sin motsvarighet.
Fortfarande var det bara svartvita bilder som användes och det skulle dröja länge innan färgbilder blev normen inom diabilder, på grund av dålig färgåtergivning och högt pris. Först på 70-talet slog färgdian igenom på allvar.
Diaprojektorn är en av de maskiner som vi gärna har i våra hem och driver med den el som vi idag inte klarar oss utan. Inte klarar oss utan, men gärna vill ha så billigt som möjligt.
Skaffa billig el på www.elavtal.biz.

Skaffa bilförsäkring

Att skaffa bilförsäkring är inte gjort i en handvändning. Det finns en x antal aktörer på försäkringsmarknaden och antalet försäkringar är ännu större. Det är svårt att veta var man ska börja någonstans i jakten på den perfekta bilförsäkringen, men att bestämma sig för vilken sorts försäkring man behöver är ett steg i rätt riktning. Att välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring är nödvändigt när man ska skaffa bilförsäkring och detta gör du bäst genom att läsa på om de olika försäkringsformerna och väga för- och nackdelar och kalkylera med ditt risktagande, liksom bilens värde och de miljöer du brukar köra i.

För att få en så passande försäkring som möjligt bör du jämföra olika bolag och försäkringar när du ska skaffa bilförsäkring. Detta kan du dels göra genom att höra av dig till olika bolag och be om offerter, dels genom att jämföra försäkringar på någon av de många jämförelsesajter som finns på nätet. Med det sistnämnda alternativet blir det både enkelt och kostnadsfritt att skaffa bilförsäkring. På bilforsakringjamforelse.se kan du inte bara få upp de försäkringar som passar just dina förutsättningar bäst, du kan också teckna försäkring online. Innan du väljer att skaffa bilförsäkring, se till att du är väl påläst om försäkringsvillkoren, för du binder ofta upp dig för ett år och då är det viktigt att du trivs.

 

Med dagens jämförelsesajter är det inte så svårt att skaffa bilförsäkring som man kan tro, det går snabbt och man får tid över till annat.

be om offerter på bilförsäkringar

Att ringa runt till olika försäkringsbolag och be om offerter på bilförsäkringar är en tidskrävande prisjämförelse. Att göra sin prisjämförelse med hjälp av någon av de många gratissajter som gör jämförelser av de bilförsäkringar som är aktuella på marknaden är både smart och enkelt. Jämförelsesajterna har samlat den information som krävs från de olika försäkringsbolagen och kan göra en prisjämförelse mellan de bilförsäkringar som du är intresserad av på bara några sekunder. Det enda du behöver göra för att få en tillförlitlig prisjämförelse är att fylla i uppgifter om dig själv och din bil och om du vill ha hel eller halvförsäkring. Olika försäkringsbolag har olika attityd till faktorer som påverkar försäkringen (olycksstatistik med mera) och det gör en prisjämförelse av bilförsäkringar extra viktig. Läs mer på www.bilförsäkringsguiden.se

Annorlunda när det kommer till bilförsäkring och premier.

Självklart vill vi alla spara så mycket pengar som det bara går och inte är det något annorlunda när det kommer till bilförsäkring och premier. Dels så kan du förstås välja en så billig bilförsäkring som möjligt, men tänk på att det valet kan stå sig dyrt i längden om det händer något och din bilförsäkring inte täcker tillräckligt väl. Att välja en vältäckande och prisvärd halv- eller helförsäkring kan vara ett bättre sätt att spara pengar på än att satsa på en trafikförsäkring som bara täcker andra trafikanters kostnad när olyckan är framme. Se till att jämföra olika erbjudanden och se till att hitta den bilförsäkring som gagnar dig allra bäst. Vilken bilförsäkring som blir billigast beror på en rad olika faktorer.

Att sträva efter att sänka premieskatten är ett annat sätt att få ner priset en del. Många undrar om det finns något att göra för att pressa premieskatten så långt det är möjligt och det finns det faktiskt. Själva skattesatsen kan förstås inte påverkas, den är vad den är. Det du kan göra är att jämföra hur stor del av totalpriset på din halv- eller helförsäkring som utgörs av trafikförsäkringspremien. Ju mindre del av priset som utgörs av trafikförsäkring, desto mindre blir premieskatten eftersom den kalkyleras procentuellt utifrån din trafikförsäkringspremie. Verkar detta snårigt reder du med fördel ut begreppen tillsammans med en opartisk försäkringsrådgivare som ju faktiskt är expert på ämnet och kan hjälpa dig att hitta ultimata lösningar för både bilförsäkringar och premieskatten.

Norrbanken gör det åt dig

Räntan är den avgift som långivaren tar ut av låntagaren. Denna skiljer sig från långivare till långivare och från lån till lån. För den enskilde kunden är det knepigt att hitta det bästa lånet. Nu behöver du inte leta längre. Norrbanken gör det åt dig!

Gå in på Norrbanken.se och läs mer om billiga lån. Du kan också prata direkt med någon av våra erfarna medarbetare som finns tillgängliga dygnet runt på telefonnummer 0770-455 903. Till skillnad från många andra bolag där du kan låna pengar via internet tycker vi på Norrbanken att du som kund ska ha tryggheten som kommer med personlig rådgivning.

På Norrbanken.se kan du enkelt och snabbt låna de pengar du behöver. Klicka in på vår hemsida och gå till ”Låneansökan”. Efter att du fyllt i dina personuppgifter, hur mycket du behöver låna samt hur lång tid du vill att lånet i webformuläre så är det bara att skicka in. Enklare än så kan det knappast bli!

När Norrbanken mottagit din ansökan genomförs en kreditprövning. Det är standardförfarande bland samtliga seriösa kreditinstitut. För att få teckna lån krävs att du uppfyller vissa grundläggande kriterier. Du måste vara minst 18 år gammal och tjäna minst 8333 kronor per månad. Dessutom ska du ha en fast bostad i Sverige.

Om du har några frågor ska du genast höra av dig till Norrbankens kundservice som finns tillgänglig alla timmar på dygnet. Ring oss idag på 0770-455 903 så hjälper vi dig att hitta det billigaste lånet!

Tio år vid en busstation

Så länge har Maïmouna jobbat med att sälja drycker. Och det är vid busstationer i staden Sikasso i  Mali i Afrika. Maïmouna är 42 år gammal, gift och mamma till fyra barn. Hon bor med sin man och sina barn.
Maïmouna köper och säljer mineralvatten och spannmål, samt tillverkar och säljer fruktjuicer. Hon har ett gott rykte i branschen och hennes produkter är mycket efterfrågade, särskilt under den varma årstiden. Dock har hon inte resurser att möte upp efterfrågan – varför hon skulle behöva ta ett lån och göra investeringar inför nästa varma årstid.
Maïmouna är medlem i en förening bestående av olika kvinnor som tillsammans agerar för att söka ekonomiskt bistånd och lån – i syfte att förbättra sina affärer.
De senaste åtta åren har de kunnat få sådana lån från Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet.
Med sin del av lånet kommer Maïmouna att köpa ett nytt kylskåp, 20 lådor mineralvatten samt 20 säckar spannmål. Vinsten som hon räknar med att göra kommer att användas för att bidra till familjens utgifter, betala ränta på sitt lån samt att investera företaget.
Har du också behov av att investera i ditt företag för att komma vidare med verksamheten så kan du vända dig till www.alfabanken.se. Här kan du hitta den långivare som är redo att ge dig det lån du behöver till den ränta du klarar av att betala.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa