SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Rörligt elpris och fast elpris

Det är viktigt att känna till skillnaden mellan fast elpris och rörligt elpris.

Ett rörligt elpris innebär att priset du betalar till din elleverantör kan förändras varje månad. Det beror på att ditt elpris baseras på priset som din elleverantör fick betala när han köpte elen i sin tur. Har du alltså ett avtal med rörligt elpris så påverkas både du och din elleverantör av prisutvecklingen på elmarknaden. Kostnaderna är då ofta högre under vintermånaderna men lägre under de varma månaderna. Som du ser har ett rörligt elpris alltså både för- och nackdelar.

Ett fast elpris innebär däremot att priset du betalar till din elleverantör per kWh inte förändras utan du betalar exakt samma pris under hela bindningstiden. Naturligtvis innebär detta inte att du betalar exakt samma belopp varje månad eftersom summan alltid även baseras på hur mycket el du förbrukar. Men om du och din elleverantör har kommit överens om ett fast elpris, behöver du åtminstone aldrig oroa dig för att elpriset per kWh kommer att höjas. Tyvärr innebär ett fast elpris dock även att priset per kWh inte kommer att sänkas heller, så även denna prissättning har sina för- och nackdelar.

 

Eftersom du nu känner till för- och nackdelarna med både fast elpris och rörligt elpris är det nog läge att se över ditt nuvarande elavtal och jämföra det med marknadens andra erbjudanden. Du kan alltid ha tur och hitta ett bättre pris eller bättre villkor och det är just det vi vill gärna hjälpa dig med.  www.billig-el.org

Bilförsäkringar, helförsäkring

Internet är tveklöst det bästa redskapet i jakt på den perfekta bilförsäkringen. Här kan du leta information och jämföra bilförsäkringar när du vill. Eftersom i princip alla försäkringsbolag att räkna med har en webbsida är information och kontaktuppgifter tillgängliga. Om du bestämmer dig för att jämföra olika försäkringsbolag och försäkringar, se till att du jämför samma sorts bilförsäkringar och inte jämför äpplen med päron. Det gäller med andra ord att jämföra helförsäkring med helförsäkring, halvförsäkring med halvförsäkring och så vidare. Att vara uppmärksam på innehållet är a och o när du ska välja bilförsäkring, vissa bilförsäkringar kan ha bonusinnehåll i form av värdefulla tilläggsförsäkringar.

Det finns försäkringsbolag som är uppstickare på försäkringsmarknaden och erbjuder bilförsäkringar till några av marknadens bästa priser. Dessa försäkringsbolag har en ofta prisberäknare på sin webbsida som är bra att använda när man vill räkna på vad ens bilförsäkring kommer att landa på prismässigt. Genom att skriva in personnummer och bilens registreringsnummer får man veta på fem (!) sekunder. Dessa försäkringsbolag är inte bara synonyma med billiga bilförsäkringar, de har bra villkor också. Vad sägs om en bilförsäkring som inte har någon självrisk om du krockar med djur, som tillåter dig att välja vilken verkstad du vill reparera bilen på och som erbjuder tio procents rabatt om du har både hem- och bilförsäkring hos försäkringsbolaget? Låter det bra är det en god idé att titta in på något sådant försäkringsbolags webbplats, här kan du fördjupa dig i deras utbud av såväl trafikförsäkring som halv- och helförsäkring. www.billigaste-bilförsäkringen.se

Att bära runt på energi

Batteriet är i stort sett lika gammalt som vår förmåga att generera el. Det har alltid varit en del av forskarnas stora utmaningar att lagra el att använda när behovet finns. Fortfarande efter 212 år av batteriets existens har vi väldigt begränsad förmåga att lagra el, utan måste se till att hela tiden producera exakt den mängd som konsumeras.
Det första upptäckt som antydde att el gick att lagra genomfördes av Luigi Galvani1762 med hans så kallade grodexperiment. Det visade att en EMK uppstår när metaller står i förbindelse med en elektrolyt. 1800 skapade Alessandro Volta det första elektriska batteriet i modern tid, baserat på Galvanis experiment.1859 konstruerar Gaston Planté blycellen, som blev den första laddbara cellen – och i modern mening, det första batteriet. Sju år senare får Georges Leclanché patent på en primitiv torrcell, vilket tar batteriets utveckling ett steg ytterligare.

Den första alkaliska battericellen skapades 1881 av fransmännen Lalande och Chaperon. Den gav 0,85 V. 1889 konstruerar Waldemar Jungner den första laddbara cellen med alkalisk elektrolyt och 56 år senare konstruerar Samuel Ruben den första kvicksilveroxidcellen. Ett år senare, 1946, blir knappcellsbatterier baserade på silveroxid blir tillgängliga. Och nu börjar vi närma oss modern tid och de batterier vi är vana vid idag.1985 kom nämligen de första litiumbatterierna ut i handeln och följdes av moderniserade och effektivare modeller 1992 och 2000.
Men fortfarande måste våra batteridrivna prylar laddas i tid och otid, och då behöver vi våra vägguttag med billig el, från exempelvis elpris.biz.

Tillbyggnaden av balkonger

Tillbyggnaden av balkonger förändrar på ett radikalt sätt en fastighets yttre. Det är därför viktigt att konstruktionen till placering, form och storlek passar in i den omkringliggande miljön. Om du går i tankarna på att bygga balkong, vänd dig då till Fästeb Bygg AB. Vi har mer än tjugo års erfarenhet i branschen och är idag en av de mest uppskattade och eftersökta firmorna på marknaden.

Fästeb har i huvudsak specialiserat sig på att bygga balkonger till äldre fastigheter i Stockholms innerstad. Läs mer om vårt företag på http://www.fasteb.se. Idag har vi hjälpt mer än 600 bostadsrättsföreningar att bygga balkonger. Du hittar en del av dem i galleriet på vår hemsida. För att bläddra igenom och titta på några av våra tidigare projekt klickar du bara på ”Galleri” i den övre menyraden.

Fästeb Bygga AB erbjuder platsbesök och offert helt kostnadsfritt. Hör av dig till oss och boka tid. Vi nås på telefonnummer 08-744 00 07, vardagar mellan klockan 08:00 och 16:00. Det finns även ett webformulär på vår hemsida. Gå till www.fasteb.se/kontakt/ och fyll i kontaktuppgifter och kort om era planer så hör vi av oss. Låt oss träffas och diskutera er vision!

Vårt höga anseende på byggnadsmarknaden, tror vi, beror på att vi kan erbjuda stor flexibilitet och skräddarsydda lösningar. Fästeb hjälper dessutom kunden hela vägen från initial idé till färdiga balkonger. Ofta tar vi fram handlingarna för bygglov, men i många fall samarbetar vi även med konsulter och arkitekter på uppdrag från föreningen. För bästa möjliga resultat, välj Fästeb!

Här kan du läsa om lån och viktig fakta kring ämnet lån

Det finns viss information om lån som är väldigt viktigt att ta reda på om du har planerat att ta ett lån i framtiden. Vi har samlat den viktigaste informationen för dig så det enda du behöver göra är att försätta läsa denna artikel om lån. Först och främst måste du som framtida låntagare vara medveten om vad ett lån innebär. Att låna pengar från en bank eller någon annan långivare innebär till exempel att du måste betala tillbaka lånesumman inom en viss tid och att du betalar extra pengar förutom beloppet du lånade: räntan. Dessutom finns det vissa grundläggande fortutsättningar som du som låntagare måste uppfylla för att över huvud taget kunna få ett lån. Du måste till exempel vara minst 18 år gammal för ingen seriös långivare lånar större summor till minderåriga.

Banker kan ha vissa undantag för studenter men då är det särkskilda villkor som gäller och dessa ska vi inte gå in på närmare här. Vi vill istället hjälpa dig som är över 18 år med att skaffa allmän information om lån och med att jämföra olika lån. Det du också borde veta om lån är att det finns olika sorter av lån. Det finns till exempel billån, bolån och blanco- eller privatlån. Billån och bolån är självförklarande ord men du kanske undrar vad ett blanco- eller privatlån är. Det är två olika namn på en och samma sak: lån utan säkerhet. De är dyrare än de andra lånen men oavsett vilket lån du väljer så borde du alltid jämföra olika lån för att få det bästa priset.  Läs mer på www.låneansökan.se

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa